CORONAVIRUS I HELSINGBORG

Monday 13 July 24277 Shares

CORONAVIRUS I HELSINGBORG

Under helgen som gick avskrevs två misstänkta fall av coronavirus. Under söndagen tillkom de två fall som nu avskrivits.

De två misstänkta fallen som i helgen uppdagades i Helsingborg var inte coronavirus.

Det visar prover som tagits på de två personerna.

– Resultaten visade att det rörde sig om coronavirus, säger Birgitta Holmgren, biträdande smittskyddsläkare, Region Skåne, enligt ett pressmeddelande. Under söndagen väcktes misstankar om att två patienter i Helsingborg ha smittats av coronavirus.

De två vårdades på infektionsverksamheten på Skånes universitetssjukhus i Helsingborg och kombinationen av luftvägssymtom och det faktum att patienterna varit på resa i ett riskområde gjorde att man misstänkte coronavirus.

Nu visar provsvar att de två personerna drabbats av viruset.

– Vi följde de väl inarbetade rutiner vi har vid fall av det här slaget. Patienterna var isolerade och prover skickades för analys. Resultaten visade att det rörde sig om coronavirus, säger Birgitta Holmgren, biträdande smittskyddsläkare, Region Skåne, enligt ett pressmeddelande. På Region Skåne valde man att ta misstankarna på största allvar och isolera de två personerna på SUS i Helsingborg.

Coronaviruset sprids nu i Kinas östra delar. Över 3 000 personer har insjuknat, och ett 80-tal personer har dött. Städer med flera tiotal miljoner invånare har satts i karantän i de kinesiska myndigheternas försök att indra smittspridningen.

Svenska UD avråder från resor till drabbade områden i Kina.

Enligt sjukvården bör den som rest och befunnit sig i Wuhan i Hubei-provinsen, Kina, och som inom två veckor insjuknar med luftvägsinfektion kontakta sjukvården via 1177.


Recommended